alla kategorier

Alla Kategorierfordon
hemmet
bostad
elektronik
fritid & hobby
jobb
affärsverksamhet
övrigt
Tjänster

Varmriktning, Väteglödgning, Åldring, Övrig härdni

  • Varmriktning, Väteglödgning, Åldring, Övrig härdni
  • Varmriktning, Väteglödgning, Åldring, Övrig härdni
  • Varmriktning, Väteglödgning, Åldring, Övrig härdni
  • Varmriktning, Väteglödgning, Åldring, Övrig härdni
  • Varmriktning, Väteglödgning, Åldring, Övrig härdni
  • Varmriktning, Väteglödgning, Åldring, Övrig härdni
VAKUUMHÄRDNING


Innebär att stålet värms i en helt skyddad ugnsatmosfär vilket ger ett homogent stål med ett ytskikt som varken är avkolat eller uppkolat. Uppvärmning till härdningstemperatur för att omvandla perlit till austenit, och därefter martensit vid avkylning, vilket är en betydligt starkare struktur. Stål värmebehandlas för att åstadkomma önskade förändringar i mikrostruktur och mekaniska egenskaper. Man värmebehandlar till exempel för att ta bort inre spänningar till exempel från tidigare behandling (t.ex. som härdning, kallvalsning eller svetsning), förfina kornstruktur och storlek, för ökad tänjbarhet och för att underlätta vidare bearbetning.
Stålsorter som kan vakuumhärdas är högre legerade typ verktygsstål. Kylhastighet styrs av analys och geometri och bestäms från fall till fall av produktionschefen. All vakuumhärdning efterföljs av en till tre anlöpningar till begärd hårdhet.

VAKUUMUGNAR

Våra vakuumugnar är av senaste modell. I denna stora ugn kan längder upp till 1800 mm och vikter på 1800 kg chargeras. Ugnarna kan under kylprocessen uppnå ett övertryck på 10 bar vilket tillsammans med en hög gashastighet och en kraftig värmeväxlare borgar för en snabb kylning.
Temperatur upp till 1250°C.
Härdning Värmebehandling Anlöpning, Avspänningsglödgning, Avspänningsglödgning i skyddsgas, Avspänningsglödgning i vakuum, Bainithärdning, Blacknite, Blankglödning, Colournite, Diffusionsglödgning, Djupkylning, Etappglödgning, Etapphärdning, Flamhärdning, Gasnitrering, In- och urkrympning, Induktionshärdning, Kallriktning, Karbonitrering, Kolsterising, Kolsättning, Laserhärdning, Mjukglödgning, Nickellödning, Nitrokarburering, Normalisering, Plasmanitrering, Presshärdning, Rekristallationsglödgning, Robotiserad laserhärdning, Saltbadshärdning, Seghärdning, Sintring, Skyddsgashärdning, Skyddsgashärdning, Släckglödgning, Svartoxidering, Sätthärdning, Tixon-behandling, Tvättning, Upplösningsbehandling, Vakuumhärdning, Varmriktning, Väteglödgning, Åldring, Övrig härdning

Fördelarna med vakuumhärdning är att man slipper all ytavkolning och dessutom får minimala deformationer.
Även vakuumugnarna är datorstyrda. Alla parametrar registreras och arkiveras i vår server.

w w w U T E R N A . lt
15 000 kr18 oktober 2017
Vill Du synas här?
Denna site använder cookies för att leverera en bättre användarupplevelse till Dig som besökare.
Genom att använda siten samtycker ni till användandet av dessa. Läs mer om hur vi skyddar Din integritet genom användandet av våra sidor. Jag förstår, stäng denna information